Tel. 06 10 75 04 76
 

Praat mee via Twitter Praat mee via Facebook

Kortje trajecten leiden naar Marken, Edam, Hoorn, Volendam en Uitdam. Langere trajecten leiden naar bijvoorbeeld Lelystad of Muiden. De keuze voor een kort of lang traject hangt doorgaans van de windrichtnig en kracht af. Deze beleving is op en top ontspanning. Water geeft rust!

Havenplaatsen bezoeken per schip is per definitie veel boeiender dan op een andere manier. De dorpjes komen veel beter tot hun recht vanaf het water. In het traject wordt altijd een dorpje of stadje aangelopen er kan dan even worden gewandeld, gegeten of gedronken. Ga er wel vanuit dat de vaarduur maximaal acht uur bedraagd!

Bataviastad

Aan de kust van de voormalige Zuiderzee bevindt zich de Bataviawerf - Nationaal Scheepshistorisch Centrum. De wereldberoemde Batavia is een reconstructie van een historisch VOC schip, gebouwd op de Bataviawerf en ook hier te bezichtigen. Dwaal over de dekken en waan je terug in de 17e eeuw. Verder vindt u de Bataviastad Outlet Shopping Centrum in stijl van de 17e eeuw, het Nederlands Sportmuseum Olympion en het NieuwLand Poldermuseum.

Naast de Bataviastad en -werf kunt u ook denken aan een uitstapje naar Lelystad of het eilandje Pampus.